top of page
image0.jpeg

Aan de rand van het centrum van Emmen bevindt zich  Afscheidshuis “Vlinders”.

De dagen  voorafgaand aan de begrafenis of crematie is de tijd om de uitvaart voor te bereiden. De overledene wordt opgebaard, het is de tijd om afscheid te nemen.

Vroeger gebeurde het opbaren thuis. Het leven ging zijn gang en een ieder die het op prijs stelde kon even een poosje bij hun overleden dierbare zijn. Ieder deed het op zijn eigen manier, soms in stilte, soms werd er gezongen, gebeden. Er werden verhalen gedeeld, kinderen speelden om de kist. 

Een tijd lang gebeurde het opbaren vooral bij de begrafenisondernemer, maar het thuis opbaren neemt weer toe. Waar het niet kan of past thuis, bleef het enige alternatief opbaren in de aula waarbij  de afscheidsbezoekjes op afspraak verlopen.

 

Bij afscheidshuis Vlinders wordt de overledene opgebaard in een sfeervolle kamer, om daar de dagen tot de begrafenis of crematie te verblijven. Voor de nabestaanden een fijne plek die 24 uur per dag voor hen beschikbaar is om afscheid te nemen.  Zij krijgen een sleutel van de kamer, waardoor ze afscheid kunnen nemen op hun eigen manier. Wanneer ze willen, zolang ze willen.” Tevens is er de mogelijkheid om condoleances en afscheidsdiensten te realiseren. Dit alles naar eigen wensen

Vlinders is een afscheidshuis voor iedereen, de mensen uit Emmen en omgeving. Er zijn zes kamers, waarvan één kamer is ingericht als kinderkamer.  De inrichting is warm en gezellig, en op geheel eigen wijze vormgegeven door Ilona Kuiper. Een ieder is welkom om een kijkje te komen nemen bij afscheidshuis Vlinders op deze bijzondere plek in de binnenstad.  

Ontwerp zonder titel-7.png
Ontwerp zonder titel-8.png

Vlinders, een afscheidshuis
                             dat voelt als thuis.

bottom of page